Training pre-service language teachers - Skela, Janez (ELOPE (Ljubljana), 2004)
Pričujoči članek preučuje različne načine obravnave vnosa v okviru začetnega izobraževanja učiteljev. Na začetku avtor osvetli kontekst in strukturo programa začetnega izobraževanja učiteljev, ki se trenutno izvaja na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. V nadaljevanju je opisan proces oblikovanja učnega načrta za program, pri čemer je poudarek na metodološki sestavini, ki temelji na širokem razponu sodobnih refl ektivnih modelov in pristopov k izobraževanju učiteljev. Iz teh modelov je izpeljan nekakšen 'generator' aktivnosti, ki omogočajo oblikovanje številnih postopkov v okviru programa za izobraževanje učiteljev. Avtor zagovarja stališče, da takšna metodologija ne samo omogoča udeležencem, da preučijo svoja stališča, prepričanja in podmene, ampak da tudi odslikava razredno prakso.
Keywords: angleščina; metodika pouka; organizacija pouka; pedagoška praksa; učitelji; univezitetni študij; usposabljanje