Romantika kot glasbenozgodovinsko obdobje - Bogunović Hočevar, Katarina (Muzikološki zbornik, 2009)
Razprava skuša pokazati, kako novejši muzikološki diskurz opredeljuje in definira pojem romantika kot oznako za glasbenozgodovinsko obdobje.
Keywords: glasba; history; music; recepcija; Romanticism; romantika; zgodovina