Poklon internacionalizaciji Slovenskega farmacevtskega društva - Kristl, Julijana (Farmacevtski vestnik, 2020)
Pogled na razvoj mednarodnega delovanja SFD in njegovih članov je težko povzeti popolnoma nepristransko. Neizpodbitno je dejstvo, da je SFD s svojim aktivnim delovanjem v mednarodnem prostoru postajalo prepoznavno po 75. letu 20. stoletja. K temu so prispevali člani SFD, predvsem profesorji na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani in drugi strokovnjaki, ki so bili mednarodno aktivni. Razvoja SFD z mednarodnega vidika ni mogoče obravnavati ločeno od razvoja okolja in časa, v katerem je društvo delovalo, še posebej skozi zadnja tri desetletja. Opisano mednarodno sodelovanje je pospešilo prenos novih znanj in izkušenj na področju farmacevtskih znanosti in razvoja zdravil ter prispevalo h krepitvi evropskega duha in znanstvenega življenja v SFD in slovenski farmaciji kot celoti.