Od "kritike znanosti" k epistemologiji - Likar, Vojislav (Filozofski vestnik, 1993)
Članek obravnava pojmovnozgodovinsko ozadje nastajanja in razvoja epistemologije v Franciji na začetku 20. stol. Posebej se ukvarja z relacijo med Meyersonovo in Bachelardovo koncepcijo epistemologije
Keywords: Bachelard, Gaston, 1884-1962; epistemologija; epistemology; filozofija znanosti; teorija; theory; zgodovinski pregledi