Vzgoja za trajnostni razvoj v praksi vrtcev - Lepičnik-Vodopivec, Jurka (Revija za elementarno izobraževanje, 2011)
S trajnostnim razvojem se danes srečujemo na vseh področjih našega življenja. V prvem delu prispevka predstavljamo namen in temeljne cilje vzgoje za trajnostni razvoj, ki so jih opredelile pristojne mednarodne organizacije in sprejele ustrezne nacionalne institucije v naši državi. V drugem delu predstavljamo mnenja vzgojiteljev o uresničevanju vzgoje za trajnostni razvoj v vrtcih in vpetost le-te v prakso vrtcev. Pridobljena empirična spoznanja kažejo, da večina vzgojiteljev uresničuje vzgojo za trajnostni razvoj v vrtcu, kjer delajo, in da je le-ta vpeta v prakso vrtcev.
Keywords: education; predšolska vzgoja; predšolski otroci; sustainable development; trajnostni razvoj; kindergartens; otroški vrtci; kindergarten teachers; vzgojitelji