Kratke pripovedi starejše generacije v letih 1925-1929 - Kocijan, Gregor (Slavistična revija, 2010)
Razčlemba kratke proze v letih 1925-1927, ki so jo prispevali avtorji, rojeni v 80. letih, kaže, da je skupina blizu tradiciji in kratkoproznemu modelu prejšnjih časov. V okvir šreteklega skušajo avtorji uveljaviti svoje različice, ki sem in tja vpeljejo tudi kakšno novost.
Keywords: 1925/1929; kratka proza; motivi; Slovene literature; slovenska književnost; stilistika; stylistics