How to p(l)ay with words? - Lazović, Vesna (ELOPE (Ljubljana), 2018)
Na podlagi analize korpusa spletnih bančnih oglasov v Britaniji in Srbiji v članku obravnavamo najpogostejše načine tvorjenja besednih iger ter njihovo klasifikacijo glede na zgradbo. vlogo besednih iger v oglaševanju razložimo z vidika teorije relevantnosti (Sperber in Wilson 1995) ter behaviorističnega modela AIDA. v članku tudi poskušamo ugotoviti, ali so v britanskih in srbskih bančnih ponudbah izkoriščeni formalni in semantični vidiki leksikalnih enot, kakor tudi obstoj jezikovnih in kulturnih značilnosti tvorjenja besednih iger.
Keywords: angleščina; bančni oglasi; besedne igre; srbščina; teorija relevantnosti