Beremo stripe za domače branje - Jesenko, Urška (Šolska knjižnica, 2019)
Prispevek predstavlja primer medpredmetnega povezovanja knjižničnega informacijskega znanja (KIZ) z domačim branjem v 6. razredu osnovne šole. Ponuja eno izmed možnosti, kako učenci v šolski knjižnici spoznavajo strip in njegove lastnosti. Učna ura temelji na sodelovalnem delu v skupinah. Vključuje nekatere bralne učne strategije in elemente formativnega spremljanja. Učenci se nato v risanju stripa preizkusijo tudi sami, pri čemer so morajo upoštevati pridobljeno znanje o stripu.
Keywords: domače branje; formativno spremljanje; knjižnično-informacijsko znanje; medpredmetno povezovanje; slovenščina; stripi; šolske knjižnice