Kulturgeni, biogramatika kot determinante družbenega življenja in podobne zadeve - Flere, Sergej (Teorija in praksa, 1996)
Prispevek obravnava sociobiologijo v kontekstu zgodovinskih in sodobnih razprav v sociologiji. Gre za teorijo, ki se opira na dolgo tradicijo biologizma v družboslovju, vendar prispeva k njenemu dvigu na novo raven: izhaja se iz primata genetske stvarnosti v primerjavi z drugimi ravnmi biotskega življenja.
Keywords: sociobiologija; biologizem; sociologija; sociology; geni; society; družba