Ameriške univerzitetne knjižnice se predstavijo - Verlič, Zdenka (Knjižnica, 1997)
Ameriške univerzitetne in visokošolske knjižnice se predstavljajo na Internetu z domačimi stranmi, ki bi bile lahko za vzor našim. Uporabnikom je tako marsikdaj prihranjena pot do knjižnice, saj lahko gradivo naročijo kar s pomočjo priloženega obrazca, do katerega pridejo s preprostim pritiskom na gumb. Knjižnice jih lahko tekoče obveščajo o vseh novostih in spremembah, s povezavami pa "kažejo" na druge pomembne vire. Na ta način knjižnice izkoriščajo sebi v prid orodje, ki ga uporablja vedno več ljudi tudi pri nas. Tehnološki razvoj spreminja tudi vlogo knjižničarjev; le-ti postajajo zbiralci kvalitetnih informacij in usmerjevalci uporabnikov po sicer neurejenem Internetu.
Keywords: Univerzitetne knjižnice; World Wide Web; ZDA; United States of America; Internet (računalniško omrežje); visokošolske knjižnice; Internet