Slovenski glavni števniki v luči jezikovne naravnosti - Orešnik, Janez (Slavistična revija, 2001)
V Sloveniji smo naravno skladnjo celovške šole razširili v "našo teorijo", ki preučuje vedenje (bolj ali manj) sopomenskih skladenjskih izrazov, tu imenovanih skladenjske dvojnice. Naša teorija je ponazorjena z nekaterimi oblikoslovnimi in (obliko)skladenjskimi vidiki slovenskih glavnih števnikov. Gradivo je razdeljeno na 7 "izpeljav" (katerih vsebina je navedena v angleškem povzetku sestavka).
Keywords: glavni števnik; oblikoslovje; sintaksa; Slovene; slovenščina; števnik