Patristické texty v sanktorálu chorvatskohlaholských breviářů vzniklých do 15.století - Stankovska, Petra (Jezikoslovni zapiski, 2013)
Članek obravnava homilije cerkvenih očetov v sanktoralu hrvaškoglagolskih brevirjev. Na osnovi strukture Propria sanctorum in tekstoloških razlik med patristističnimi besedili skušamo ugotoviti razlike med posameznimi primerki hrvaškoglagolskih brevirjev v njihovem sanktoralnem delu in obenem obrazložitinjihov možni nastanek in povezanost z latinskimi predlogami.
Keywords: breviaries; brevirji; calendars; Croatian; Croatian Glagolitic; Croatian language; glagolica; glagolitic alphabet; homilies; homilije; hrvaščina; koledarji; Proprium sanctorum