Cool again? - Stanković, Peter (Teorija in praksa, 2017)
Članek v skladu analizira podobe kajenja v sodobnih TV-nadaljevankah. Cilj analize je razbrati množico konotacij, ki jih te podobe zbujajo v povezavi z vprašanjem kadilske iniciacije. Raziskava je bila izpeljana s pomočjo semiološke analize desetih najbolj popularnih serij aprila 2015 po IMDb metru. Rezultati kažejo, da je kajenje v analiziranih nadaljevankah prikazano na zelo različne načine. Zdi se, da je glavni dejavnik, ki določa prikaze kajenja, ciljno občinstvo. Medtem ko je kajenje v nadaljevankah, ki so namenjene mlajšim, "odsotno" oziroma označeno kot nekaj slabega, je v nadaljevankah za zrelo občinstvo vključeno ali celo glamurizirano.
Keywords: Audiences; Kajenje; Občinstvo; Semiotics; Semiotika; Smoking; Television series; Televizijske nanizanke