Pravljica kot podpora ob selitvi v drugo državo: "Zajček Zeki v kokošji deželi" - Lelas, Milka (Šolska knjižnica, 2020)
V članku prevprašujem obstoječ pristop pomoči priseljenim otrokom in iščem nov način podpore, obravnavam kompleksnost izkušenj ob selitvi in kot enega izmed možnih pripomočkov za delo z otroki, ki se priselijo, vidim pravljico. V članku predstavim avtorsko pravljico "Zajček Zeki v kokošji deželi", ki je nastala v kontekstu šolskega svetovalnega dela. Pravljica govori o zajčku Zekiju, ki se mora zaradi očetove službe preseliti v kokošjo deželo.
Keywords: osnovne šole; otroci; pravljice; priseljenci; stiske; učne metode