Kriteriji za prepoznavanje sovražnega govora v jeziku - Campos Ferreira, Raphael (Teorija in praksa, 2012)
Besedilo avtorja Tomaža Majerja je splošno in strokovno javnost spodbudilo k razpravi o sovražnem govoru. Zaradi potrebe po kategorizaciji za prepoznavanje elementov sovražnega govora v besedilu in govoru smo s pomočjo obstoječe literature sovražni govor najprej opredelili in ga ločili od razžalitev ter postavili nove kriterije za prepoznavanje sovražnega govora v jeziku
Keywords: Hate speech; Sovražni govor; Spletni portali; Web portals; Internet; Freedom of speech; Digital media; Svoboda govora; Elektronski mediji; Case study; Slovenia; Študija primera; Slovenija