Obseg in kakovost športne opreme ter pripomočkov za izvedbo športne vzgoje - Bučar Pajek, Maja (Šport (Ljubljana), 2013)
Obseg in kakovost ustrezne športne opreme ter pripomočkov zagotavljata udejanjanje učnega načrta za športno vzgojo. Za preverjenje številčnosti in stanja športne opreme ter pripomočkov smo s pomočjo strukturiranega vprašalnika po petstopenjski Likertovi lestvici izvedli študijo v 43 šolskih športnih dvoranah. Ugotavljamo, da so šolske športne dvorane dobro opremljene, saj sta tako število kot kakovost športne opreme in pripomočkov skladna s strokovno predlaganim naborom. Kot pomanjkljivost se kaže zlasti opremljenost športnih dvoran z informacijsko- komunikacijsko tehnologijo. Analiza stanja športne opreme kaže, da sta v najslabšem stanju opremi za gimnastiko in rokomet. Priporočamo, da učitelji pred začetkom vsakega šolskega leta pregledajo opremo in popravila ter nove nakupe vključijo v letni delovni načrt šole. Tedensko naj preverijo, če je potrebno popravilo kakšne naprave, orodja ali pripomočka oziroma ali je treba kakšen pripomoček ali orodje odstraniti iz telovadnice.
Keywords: gibalna dejavnost; management športnih objektov; school; security; sport; šola; šport; športna dejavnost; športna vzgoja; športni objekti; telovadnica; učno okolje; varnost; vzdrževanje