Predlog oblikovanja bibliografskega opisa monografskih publikacij v več zvezkih (Knjižnica, 1991)
V prispevku so nanizani predlogi računalniške obdelave večstopenjskih bibliografskih zapisov, ki so sestavni del sistema vzajemnega kataloga v okviru zapisov jugoslovanske bibliografsko-kataložne baze podatkov (YUBIB). Za boljše razumevanje obravnavane snovi so primeri opisov monografskih publikacij v več zvezkih rešeni na enonivojski hierarhični stopnji, podani v t.i. polnem zapisu (full format). Prispevek hoče biti zgolj predlog za nadaljnje razmišljanje o obravnavanju in reševanju te materije
Keywords: knjižnični informacijski sistemi; vzajemni katalogi; Slovenia; Slovenija; bibliografski opis; avtomatska obdelava podatkov; YUBIB; monografske publikacije