Filmska dejavnost dveh duhovnikov - Križnar, Naško (Traditiones (Ljubljana), 2003)
Članek je poskus analize in interpretacije ljubiteljske filmske dejavnosti kot kulturne sestavine, ki govori o kulturnem okolju, v katerem je nastajala,in je lahko pomembna za etnološko preučevanje kulture. V filmih so skriti številni podatki o ljudeh in življenju tistega časa ter o medijski kulture avtorjev. vsebina filmov se nanaša na slovenske delavce v Nemčiji, na slovensko manjšino na avstrijskem Koroškem in na zasebno okolje znanega koroškega Slovenca
Keywords: Zablatnik, Pavel, 1912-1993; Turk, Ciril, 1927; filmi; ethnology; etnologija; filmografija