Rudi Šelih - bil je Odvetnik - Košorok Humar, Alenka (Pravnik, 2025)
Rudi Šelih je bil Odvetnik z veliko začetnico in tak bo ostal v našem spominu za vedno. Rojen je bil 6. januarja 1929 v Dobrovi pri Slovenskih Konjicah. Študij na Pravni fakulteti v Ljubljani je prekinila druga svetovna vojna, v kateri je bil tudi aktivni udeleženec partizanskega odpora. Po vojni je leta 1956 končal fakulteto, leta 1961 pa postal tudi odvetnik. Za člana izvršnega odbora Odvetniške zbornice Slovenije je bil izvoljen leta 1963, že dve leti pozneje pa je bil izvoljen za njenega predsednika, star takrat komaj 36 let. Funkcijo predsednika je opravljal tri mandate. Za svoje poklicno in življenjsko delo je prejel številna priznanja, med drugim je bil prvi dobitnik najvišjega slovenskega priznanja v odvetništvu – plakete dr. Danila Majarona (2012) in nosilec odlikovanja danske kraljice Margarete II. Rudi Šelih nas je zapustil 14. novembra leta 2024, treba pa je poudariti, da je bil številna desetletja vzor mlajšim rodovom odvetnikov, bil mentor generacijam pripravnikov, kandidatov in mladih odvetnikov. Večina od njih je zdaj uspešnih odvetnikov. Navsezadnje je bil ustanovitelj odvetniške pisarne Šelih & partnerji, ki nadaljuje njegovo poslanstvo.