Public relations - Verčič, Dejan (Teorija in praksa, 2011)
Odnosi z javnostmi so se kot akademska disciplina pojavili v osemdesetih letih prejšnjega stoletja v ZDA, v devetdesetih pa so se uveljavili tudi na Evropskih univerzah. Delo na Katedri za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani je pomembno prispevalo k evropeizaciji in globalizaciji pretežno severnoameriške teorije odnosov z javnostmi in soustvarilo reflektivni model odnosov z javnostmi.
Keywords: Communication management; Komunikacijsko upravljanje; Odnosi z javnostmi; Public relations; Slovenia; Slovenija; strateško komuniciranje; tržno komuniciranje