Tradicionalne vrednote, kvantitativna rast in kakovosten razvoj - Jukić, Tihomir (Urbani izziv, 2002)
Ključna dejavnika pri uspešni prenovi mesta sta kontinuiteta in uveljavitev projektov, pomembnih za razvoj vse skupnosti, v sodelovanju z lastniki zemljišč in nosilci odločanja, ki bodo podprli predlagane projekte. Uspešna prenova mesta je možna takrat, ko so prepoznane lokalne potrebe in možnosti ter ko so na voljo učinkoviti in fleksibilni pristopi, ustrezni različnim razmeram in okoliščinam.
Keywords: mesta; Osijek; prenova; prostorski razvoj; prostorsko urejanje; urbanism; urbanizem