Učenje osnov varnega padanja - Pirnat, Blaž (Šport (Ljubljana), 2014)
Namen članka je predstaviti učenje varnega padanja za otroke, stare od 6 do 10let. Zaradi poškodb, ki se pojavljajo pri padcih otrok iz stojne višine, je pomembno, da se otroci čim prej naučijo varnega padanja. Poškodbe glave, trupa in ekstremitet je mogoče zmanjšati s pravočasno vadbo. Vadba padanja morabiti za otroke v starosti od 6 do 10 let predvsem zabavna in mora upoštevati načelo postopnosti. V članku so predstavljeni osnovni načini padanja, metodika učenja, primeri iger, napake pri izvedbi tehnike padcev in njihovo popravljanje ter nekaj dodatnih vaj.
Keywords: borilne veščine; borilni športi; child; children; combat sports; falls; games; igre; injuries; judo; martial arts; metodika učenja; otroci; padanje; poškodbe; sport; šport; športna dejavnost; teaching methods