Ceratophyllus (Monopsyllus) carniolicus, new flea species from the family Ceratophyllidae (Siphonaptera) - Brelih, Savo (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2001)
Opisujeva novo vrsto iz podrodu Monopsyllus, ki je bila najdena v gnezdih navadnega polha (Glis glis) na Snežniku. Ceratophyllus (Monopsyllus) carniolicus sp. n. je zelo redka vrsta, katere ekologije in glavnega gostitelja še ne poznamo.
Keywords: bolhe; polhi; zajedalci