Konfliktna območja in 3. bis člen Čikaške konvencije - Čičerov, Aleksander (Ventil (Ljubljana), 2020)
Spopadi na Zemlji imajo lahko hude posledice za letalski promet nad konfliktnimi conami. Kaj o tem določa Mednarodna konvencija o civilnem letalstvu in zakaj države v sporu ne prepovedujejo preletov čez konfliktne cone? Pravočasna prepoved preletov pomeni večjo varnost za mednarodne letalske družbe, njihove potnike in posadke. Pomeni tudi večje zaupanje vanje.
Keywords: Čikaška konvencija; konfliktne cone; letalsko pravo; preleti; zračni promet