Mešane borilne veščine v Sloveniji - Vučković, Vojko (Šport (Ljubljana), 2014)
Mešane borilne veščine ali MMA predstavljajo unikatno možnost treniranja borilnih veščin. S svojo popularnostjo in vse večjo prepoznavnostjo MMA privablja množice na svoje borbene spektakle. Zaradi tega se tudi vedno več ljudi odloča za vadbo mešanih borilnih veščin tudi v Sloveniji. Namen članka je predstaviti zgodovino mešanih borilnih športov in njen nastanek ter razvoj v Sloveniji. V nadaljevanju je predstavljen pregled in možnosti treniranja mešanih borilnih športov v Sloveniji ter predstavitev slovenske lige mešanih borilnih veščin.
Keywords: borilne veščine; borilni športi; combat sports; martial arts; mešane borilne veščine; mixed martial arts; Slovenia; Slovenija; sport; šport; športna dejavnost; training; trening