Odčarani svet Boža Voduška - Bernik, France (Primerjalna književnost, 2012)
Razprava obravnava literarni fenomen, ki je idejnovsebinsko naravnan skrajno subjektivno, čeprav kot celota ni odtujen času in prostoru. Ob svojem izidu je zbudil številne različne in prizadete odzive. Nedvomno tudi zato, ker se je prav v teh letih spreminjala in spremenila avtorjeva osebnostna identiteta.
Keywords: Vodušek, Božo, 1905-1978; slovenska poezija; lirski subjekt; ekspresionizem; Expressionism; ironija; deziluzionizem; nova stvarnost