Nuklearna elektrarna Krško, gradnja objekta BB2 - Bizjak, Luka (Gradbeni vestnik, 2020)
V prispevku je predstavljena gradnja posebej utrjene varnostne zgradbe 2 (Bunkered Building 2 - BB2) vključno z gradbeno jamo. Predstavljeni so tehnologije gradnje ter posebni postopki pri gradnji masivnega objekta.
Keywords: bunkerska zgradba; gradbeništvo; jedrska varnost; Nuklearna elektrarna Krško