Feministične literarnovedne raziskave - tukaj in zdaj - Mihurko Poniž, Katja (Jezik in slovstvo, 2005)
V slovenskem prostoru so se raziskave, ki posegajo v prostor feministične literarne vede, začele odvijati dokaj pozno. Vendar na Slovenskem v zadnjem času zanimanje za feministično literarno vedo narašča in zdi se, da je nastopil čas, ko je v našem prostoru dovolj raziskovalk in raziskovalcev, da bi lahko izpeljali tudi znanstveni simpozij na katero izmed tem, ki sodijo na področje feministične literarne vede.
Keywords: feminism; feminizem; literarna veda; literary science; Slovene literature; slovenska književnost; slovenska literarna zgodovina