Mesec šolskih knjižnic na Osnovni šoli Vransko - Tabor - Brezovnik, Katja (Šolska knjižnica, 2023)
Mesec oktober je posvečen šolskim knjižnicam. Na Osnovni šoli Vransko - Tabor se še posebej potrudimo, da knjižnico in njeno gradivo v urah knjižne vzgoje predstavimo učencem, posebej še prvim trem razredom. V ta namen izberemo kakovostno knjigo, ki jo bodisi preberemo, pripovedujemo ali dramatiziramo. Pripoved ali dramatizacijo popestrijo tudi posebej za dogodek pripravljena scena, lutke, petje in glasba. Pred samo predstavitvijo knjige in po njej učenci svoje razmišljanje o knjigi nadgradijo ob razvedrilnih nalogah in pogovoru. Tak način predstavitve gradiva je učencem in učiteljem zelo zanimiv in ga radi vključijo v svoje vsakdanje delo ter povežejo s svojimi vsebinami.
Keywords: družabne igre; onovne šole; pravljice; predstave; pripovedovanje; šolske knjižnice