You are cordially invited to --- - Hugoson, Marlene (Traditiones (Ljubljana), 2012)
19. junija 2010 se je švedska kronska princesa Viktorija poročila z Danielom Westlingom. Poroke niso praznovali le v švedski prestolnici Stockholmu, marveč tudi v ženinovi domači vasi, kjer se je okrog 6000 ljudi zbralo k ogledu in praznovanju poroke pred ogromnim televizijskim zaslonom, nameščenim na podeželskem polju. Ker so primeri tovrstne oddaljene udeležbe v okviru ritualnega leta vse pogostejši, je ta fenomen postal zanimivejši za opazovanje. Tokrat je preiskava vodila v malo vasico Ockelbo na Švedskem, kjer je mestna občina organizirala obsežno vaško praznovanje in zavestno utemeljila izvedbo v ruralni identiteti področja.
Keywords: ethnology; Etnologija; customs; Šege; Poroka; wedding; Švedska; ljudske šege; ljudski običaji