Food research in Croatian ethnology - Belaj, Melanija (Traditiones (Ljubljana), 2013)
Članek posreduje pregled raziskav kulture prehranjevanja v hrvaški etnologiji. Etnološke raziskave prehrane so bile na Hrvaškem opravljene z različnimi pristopi in analitičnimi postopki: od preprostega zbiranja dejstev o tradicionalnih jedeh na podeželju, kulturnozgodovinskega iskanja ozadja posamičnih sestavin do sodobnih antropoloških pristopov, ki kulturo hrane dojemajo v širšem socialnem kontekstu (npr. prehranske navade med vojno v hrvaški etnografiji vojne).
Keywords: ethnology; Etnologija; food; Prehrana; scientific method; Znanstveno raziskovanje; Hrvaška; Croatia; kultura prehranjevanja; raziskave