Moonlight, nightingales and dreams of Hawaii - Stahrenberg, Carolin (Muzikološki zbornik, 2013)
Kabaret in popularna kultura weimarske republike sta dokaz o popolnoma sodobnem odnosu do kiča, ki zasenči slabšalne eseje o degeneracijskem vplivu kiča. To je prikazano na primeru dela "Kitsch-Tango" Friedricha Hollaenderja, napisanega za kabaretsko revijo, in referenčnih sistemov, na katere se nanaša pesem na svet popularne kulture in znanje o vrednotenju določenih klišejev, ki jih je akademski svet takrat označeval kot kič.
Keywords: glasbeno gledališče; kabaret; popularna glasba; Weimarska republika