Nastanek, zbirke in vizije kustodiata za socialno kulturo v Slovenskem etnografskem muzeju - Židov, Nena (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 2003)
Kustodiat za socialno kulturo je bil v Slovenskem etnografskem muzeju osnovan v sedemdesetih letih 20. stoletja. Njegov nastanek je bil pogojen z nekaterimi predhodnimi tematskimi raziskavami in z nekaterimi že zbranimi predmeti oziroma zbirkami. Predstavljene so obstoječe zbirke v okviru omenjenega kustodiata ter podane smernice za nadaljnje delo.
Keywords: Slovenski etnografski muzej; Ljubljana; muzejske zbirke; socialna kultura; način življenja; Slovenia; Slovenija