Delovnopravno varstvo žvižgačev (whistleblowing) - Senčur Peček, Darja (Delavci in delodajalci, 2015)
V prispevku so obravnavana vprašanja, povezana z delovnopravnim varstvom delavca oziroma javnega uslužbenca, ki dobroverno prijavi nezakonito, koruptivno, škodljivo ravnanje delodajalca. Pri tem je predstavljen mednarodni okvir tega varstva, nekatere rešitve v drugih pravnih sistemih in veljavna pravna ureditev v Republiki Sloveniji.
Keywords: delodajalci; delovno pravo; javni uslužbenci; kazniva dejanja; odpoved; pogodba o zaposlitvi; pravno varstvo; prekrški; prenehanje; zaposleni