Našemu Marku v spomin --- - Juhart, Miha (Pravnik, 2024)
Besedilo je pripravljeno na podlagi nagovora, ki ga je imel predsednik Zveze društev pravnikov Slovenije dr. Miha Juhart na žalni seji za dr. Marka Ilešiča, ki sta jo organizirali Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani in Zveza društev pravnikov Slovenije na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani 28. junija 2024. Dr. Marko Ilešič, rojen leta 1947, je bil izjemen pravnik, Človek z veliko začetnico, poliglot, ljubitelj športa, predvsem nogometa, največji pečat pa je verjetno v kariernem smislu pustil kot sodnik Sodišča Evropske unije, in sicer vse od leta 2004 do prerane smrti. Avtor v nekrologu oriše nekatere karierne dosežke dr. Marka Ilešiča, pa tudi njegov ugled med kolegi v pravu in športu ter širše. Kot ugotavlja, bomo dr. Marka Ilešiča mnogi močno pogrešali.
Keywords: Ilešič, Marko; nekrologi; nogomet; pravniki; Sodišče Evropske unije; sodnik; šport; življenjepisi