Zakaj v okolju enotnega evropskega trga vendarle ni vedno vse povezano s konkurenčnim pravom - Podobnik, Klemen (Podjetje in delo, 2020)
Avtor se v prispevku kritično loteva po njegovem mnenju sporne in nepravilne umestitve prepovedi geografskega blokiranja v okvir evropskega konkurenčnega prava. Predvideva, da se utegne režim iz Uredbe 2018/302 zaradi svojih posebnih značilnosti prelivati tudi v že zdaj dvomljivo teoretično podprte institute evropskega antitrusta (predvsem opozarja na področje zlorabe prevladujočega položaja) in s tem še zmanjšati pravno predvidljivost. Prepoved geografskega blokiranja mora biti po mnenju avtorja tudi zato jasno umeščena na področje varstva potrošnikov in podrejeno področje ureditve trga, a ji avtor tudi tam ne napoveduje uspešne in učinkovite prihodnosti.
Keywords: consumer protection law; discrimination; diskriminacija; European competition law; evropsko konkurenčno pravo; geo-blocking; geografsko blokiranje; pravo varstva potrošnikov