Gamification of politics - Mahnič, Nika (Teorija in praksa, 2014)
Članek predstavi digitalni pripomoček imenovan "igralizacija" in možnosti njene uporabe na področju politike. Igralizacija je uporabljena za povečanje participacije in razumljena kot možno zdravilo proti politični alienaciji. V kontekstu participatorne kulture pristopamo k fenomenom zbiranja množic, zamegljene meje med delom in užitkom in praktično rabo digitalnih videoiger, ki dejansko učijo sodelovanja. Članek zavrača zavrnitev tehnologije po Hannah Arendt in kliče po rekonfiguraciji in dislokaciji javne sfere. Navkljub utopističnemu podtonu vleče paralele med Foucaultovo panoptično utopijo in igrabilno javno sfero.
Keywords: Cultural studies; Kulturne študije; Political alienation; Political participation; Politična odtujitev; Politična participacija; videoigre