Raziskovalne metode v folkloristiki - med tradicionalnim in inovativnim - Golež Kaučič, Marjetka (Traditiones (Ljubljana), 2001)
Razprava želi predstaviti vidike tradicionalnih in inovativnih metod v slovenski folkloristiki. Poskuša shematizirati folkloristične metode v zgodovinskem razvoju folkloristične vede in jih razporejati glede na predmet raziskave. Poudarja interdisciplinarno usmerjenost metodološkega dela, vendar izpostavlja tudi specifiko folkloristične metodologije ter razvršča metode po hierarhiji dela, glede na metodološki okvir in poseben vidik raziskav ter opozarja na izrazito spajanje starih in novih metod tudi v sodobni folkloristiki
Keywords: ethnology; etnologija; folkloristics; folkloristika; Slovenia; Slovenija; raziskovalno delo