Dostopnost kulture in/ali inkluzija? - Poljak Istenič, Saša (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 2015)
Prispevek v kontekstu kulturne politike in zakonodajnih zahtev analizira dve desetletji prizadevanj slovenskih muzejev in galerij po vključevanju slepih in slabovidnih v svoje dejavnosti. Ta muzejska praksa danes poleg tega, da prispeva k boljši dostopnosti kulture ranljivim skupinam in splošni inkluziji, vpliva tudi na pozitivnejše muzejske izkušnje vseh segmentov obiskovalcev, širi obzorje muzejskih delavcev in senzibilizira splošno javnost za položaj ranljivih skupin v družbi.
Keywords: cultural heritage; kulturna dediščina; muzeji; galerije; osebe s posebnimi potrebami; slepi; slabovidni; inkluzija; dostopnost