Ponovno o oblikovanju in razvoju glasbene folkloristike - Pisk, Marjeta (Traditiones (Ljubljana), 2013)
Članek obravnava nastanek in razvoj slovenske glasbene folkloristike, ki je izšla iz filologije in se je formirala sočasno z nastajajočim konceptom etničnosti. Pri tem se članek osredinja na proces konstruiranja objekta folklorističnega raziskovanja.
Keywords: ethnology; Etnomuzikologija; ethnomusicology; Metodologija; Etnologija; Glasbena folkloristika; Zgodovina folkloristike; Slovenia; Slovenija; slovenske ljudske pesmi; zgodovinski pregledi