Ccne in scimska porodla. Mariborski trg. Xa mariboiski trg v soboto dne 27. februarja so pripeljali špeharji 150 komadov zaklanih svinj. Svinjsko meso je bilo po 10—12, š>peh po 10—12 Din. Kmetje so pripeljali 8 voz sena po 85—95, 4 otave po 75 —80, 2 voza krompirja 1—1.50, 38 vreč čebule po 6 (Cesen 16—18), zelje glava 2—4. Rž 1.50, oves 1.25—1.50, koruza 1.25—1.50, proso 1.75, ajda 1.50, ajdovo pšeno 3.50—4.50, fižol 1.50— ii. Celi orehi 4.50—5, luščeni 16—18. Kokoš 25 —35, piščanci 30—60, raca 20—30, puran 50— 80. Hren 12—14, karfijola 6—10, ohrovt 2—3, radič -42, jabolka 3.50—7. Mleko 2—3, smetana ¦0—12, surovo maslo 24—32, jajca 0.60—1, su_e slive 8—12, med 14—20. Mariborski živinski sejem dne 23. febr. 1932. Prignanih je bilo 16 konj, 13 bikov, 169 volov, Ł70 krav in 19 telet, skupaj 487 komadov. Povprečne cene za različne živalske vrste na sejmu so bile sledeče: debeli voli 1 kg žive teže od 4 do 5 Din, poldebeli vdli od 3 do 3.75 Din, plemenski voli od 3:50 do 3.75 Din, biki z_ klanje od 3 do 3.75 Din, klavne krave debeie od 3 do 4.50 Din, plenrienske kiave od 2.50 do 2.75 Din, krave za ktobasarje od 1.25 do 2 D, molzne krave od 2.50 do 3.50 Din, breje krave od 2.50 do 3.50 Din, mlada živina od 3.50 do 5 Din, teleta o