FrameNet in slovenščina - Krek, Simon (Jezik in slovstvo, 2008)
FrameNet je računalniški leksikografski projekt, pri katerem iz velikih računalniških korpusov besedil z ročnimi in avtomatskimi postopki izločamo informacije o povezanih pomenskih in skladenjskih lastnostih angleških besed. Prispevek povzema bistvene značilnosti projekta ter na konkretnih zgledih predstavlja, kakšen je videti prenos konceptov projekta FrameNet v slovensko jezikovno okolje.
Keywords: angleščina; Corpus linguistics; English; FrameNet; korpusi; korpusno jezikoslovje; leksikografija; lexicography; Slovene; slovenščina