Internet core and periphery from a marketing communications perspective - Kropivnik, Samo (Teorija in praksa, 2011)
V prispevku na osnovi v zadnjih letih opravljenega raziskovalnega dela nadgradimo tradicionalne pristope za merjenje interneta z rezultati metod za analize omrežij. S tem želimo omogočiti smotrnejšo uporabo podatkov o dosegu (angl. reach) v kombinaciji z razumevanjem prekrivanja množic obiskovalcev spletnih mest. Skupine strukturno enakovrednih spletnih mest in izračuni verjetnosti prekrivanja publike za te skupine celovito opišejo doslej manjkajoče informacije. Šele sinergična interpretacija obeh vrst podatkov (dosega in značilnosti omrežja) omogoči učinkovitejše trženjsko komuniciranje na internetu.
Keywords: Marketing communication; Tržno komuniciranje; Network analysis; Internet; Analiza omrežij