Die Arten und Rassen der Anophthalmus schmidti und -mariae Gruppe (Coleoptera: Carabidae: Trechinae) - Daffner, Hermann (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 1998)
Opravljena je revizija vrst in podvrst skupin Anophthalmus schmidti in A. mariae. Opisane so A. bojani sp. n. A. kahleni sp. n. in A. besnicensis fratersubsp. n. A. schmidti cordicollis Motschulsky, 1862, je podvrsta incertae sedis. Prikazani so izgled in genitalije samcev; pripravljen je določevalni ključ
Keywords: entomologija; hrošči; zoologija; zoology