Nontrivial nuciferous graphs exist - Ghorbani, Ebrahim (Ars mathematica contemporanea, 2016)
Nuciferičen graf je enostaven graf z nesingularno ?$0-1$? matriko sosednosti ?$A$?, takšno da so vsi diagonalni elementi matrike ?$A^{-1}$? enaki nič in vsi izvendiagonalni elementi matrike ?$A^{-1}$? različni od nič. Sciriha in dr. so postavili domnevo, da razen ?$K_2$? ni nobenih drugih nuciferičnih grafov. V članku ovržemo to domnevo. Še več, domnevamo, da obstaja neskončno mnogo nuciferičnih Cayleyjevih grafov.
Keywords: Cayley graph; Cayleyjevi grafi; nuciferični grafi; nuciferous graph