Navidezna evidenca - resnična vizija - Puhar, Martin (Geodetski vestnik, 1997)
Navidezna evidenca je evidenca prihodnosti. To je evidenca, njena hrbtenica pa je Internet. Vsak uporabnik si bo evidenco sestavil po lastni potrebi. Podatke o določenem objektu bo pridobil le takrat, ko jih bo potreboval. Ker se bodo podatki pridobivali neposredno iz originalnih virov - izvornih evidenc, bo tisti trenutek navidezna evidenca enako ažurna kot izvorne evidence.
Keywords: evidence; geodezija; Internet; nepremičnine; podatkovne zbirke