Pomen prometa za oblikovanje prostora in regije - Kozina, Jani (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2010)
V prispevku je predstavljen pomen prometa za oblikovanje prostora in regije kot ene najbolj značilnih prostorskih struktur na zemeljskem površju. Medtem ko smo po teoretičnem konceptualiziranju prometa kot dejavnika oblikovanja prostora preverili njegov pomen za oblikovanje prostorskega razvoja Slovenije,smo s teoretičnega vidika enako naredili tudi za regijo in s praktičnega vidika za osrednjeslovensko regijo.
Keywords: promet; prometna geografija; prostorski razvoj; regionalni razvoj; Slovenia; Slovenija