Slovenska propaganda v času nastajanja mirovne pogodbe z Italijo - Nećak, Dušan (Zgodovinski časopis, 1997)
V članku je kratko, vsebinsko stilno in časovno analizirana slovenska propagandna dejavnost 1946-47:"resolucije podpore", pisanje tiska, grafiti na hišah, fotografsko gradivo, likovna simbolika na manifestacijah podpore jugoslovanskim zahtevam, plakati in letaki
Keywords: Slovenia; Slovenija; Yugoslavia; Jugoslavija; mednarodni odnosi; history; zgodovina; Pariška mirovna pogodba; propaganda; meje; 1945/1947