Odprta oblika in njen odmev v slovenski glasbi - Rihtaršič, Urška (Muzikološki zbornik, 2018)
Članek se ukvarja z odprto obliko in na podlagi pregleda reprezentativnih del skuša izluščiti njene osnovne značilnosti; pri tem so v oporo teoretski teksti, ki so jih skladatelji objavljali vzporedno z glasbenimi deli. Na podlagi ugotovitev se članek v nadaljevanju osredotoča na odprto obliko v delih mlajše generacije slovenskih skladateljev prvega povojnega obdobja in v kontekstu družbenega dogajanja skuša razložiti njene pojavne specifike.
Keywords: konceptualna mobilnost; moment; odprta oblika; Pro Musica Viva; slovenska glasba