Vrednotenje učinkov usposabljanja v upravi - Miglič, Gozdana (Teorija in praksa, 2000)
Nemen tega prispevka je spodbuditi javne uslužbence k razmisleku o pomenu in vrednosti evalviranja različnih programov usposabljanja v upravi. Kakovost in uspešnost trenutnih in prihodnjih programov usposabljanj je odvisna od obsega sposobnosti evalviranja in od uporabe evalvacijskih rezultatov. Prav tako je bil namen tega prispevka razjasniti pomen in prednosti novega sistema evalvacije, ki ga je uvedla Upravna akademija. Z delitvijo evalvacije na merjenje reakcije, učenja, vedenja in rezultatov lahko izvajalci usposabljanj,kadrovski specialisti in vodstveni delavci postopno napredujejo od enostavnega subjektivnega evalvacijskega vprašalnika, ki meri le reakcijo, do zahtevnejših oblik merjenja konkretnih rezultatov, ki so osnova za načrtovanje usposabljanja v upravi.
Keywords: javni uslužbenci; kadri; usposabljanje; izobraževanje kadrov; javna uprava; vrednotenje; Upravna akademija